Hírek, érdekességek > Palacsinta - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hírek, érdekességek > 6 weboldal. Kategória leírása: Palacsintával kapcsolatos hírek, információk, érdekességek.
Szponzorált linkek
Wikipédia: Palacsinta története
http://hu.wikipedia.org/wiki/Palacsinta

A palacsinta folyékony tésztából készített, serpenyőben mindkét oldalán megsütött, tésztája ízesítése szerint édes vagy sós étel. Összetevői aszerint különbözőek, hogy melyik országban készítik. Alapvetően liszt, tojás, só, és/vagy cukor, valamint víz,szódavíz és tej felhasználásával készített folyékony tészta, melyet serpenyőbe vékonyan kiöntve megsütnek. Általában valamilyen töltelék kerül rá, négyrét hajtják, vagy feltekerik, esetleg tortaformát készítenek belőle, ilyenkor szeletelve tálalják. Tölteléke szintén nagyon sokféle lehet a tájegységek ízlésvilága szerint. Európában az egyik legismertebb meleg tészta, de világszerte ismerik és kedvvel fogyasztják önmagában és más ételek körítéseként. Számos nemzet vallja maga specialitásnak a köztudatban, ami annak köszönhető, hogy az eredete egy közös pontba a római birodalomig vezethető vissza.

Wikipédia: Palacsinta története
Koh Samui palacsintázó
http://www.youtube.com/watch?v=deejLVcbnnU

Koh Samui legprofibb, legodadóbb és legaranyosabb palacsinta alkotó művésze!

Koh Samui palacsintázó
Aloe verás palacsinta és egyebek...
http://www.edenkert.hu/elet-mod/megeheztel-/palacsinta-nap-receptek/1938/

Készüljetek! Hamarosan ránk köszönt a palacsintanap! Ahhoz, hogy húshagyó kedden, február 24-én meg tudd ünnepelni a palacsinta napját, sütnöd kell belőle jó párat. Hosszú idő telt el mire megszületett az angolszász országokban a palacsintát megünneplő nap. Ezen a napon palacsintasütő, palacsintaevő, palacsintafeldobó és -tekerő versenyeket rendeznek. Megpróbálják a sütési, evési és feldobási világrekordokat megdönteni.

Aloe verás palacsinta és egyebek...
Palacsinta fesztivál Derekegyházon
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2009/7/pala.htm

Az elmúlt esztendőben is ellátogattunk Derekegyházra, a falunapok keretében megrendezett Palacsinta fesztiválra. Évekkel ezelőtt elhatározta a kis község, hogy beírja magát a hóbortos rekordok történelmébe a Guiness Rekordok-ba. Méretileg is volt sokféle, pici, nagy, de akadt óriási is, ami tárcsán sült. csaknem 1 liter palacsintatészta kellett az óriásihoz.

Palacsinta fesztivál Derekegyházon
Pancake Day - Palacsintanap
http://www.busyvagyok.co.uk/%C3%9Cnnepek%20Angli%C3%A1ban/h%C3%BAshagy%C3%B3 ...

Angliában a húshagyó kedd palacsintanap, vagy palacsintakedd néven is emlegetett, sőt így ismert csak igazán. Ezen a napon szinte mindenki palacsintát eszik. A hagyományos angol palacsinta egyébként egy kicsivel vastagabb magyaroknál, de ezt is rögtön, sütés után fogyasztják.

Pancake Day - Palacsintanap
polc.hu - 99 palacsinta
http://www.polc.hu/konyv/99_palacsinta/151712/

polc.hu - Lajos Mari és Hemző Károly: 99 palacsinta Könyv rendelés. Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné a palacsintát. Ki édes, ki sós töltelékkel, összehajtva, feltekerve, batyunak formázva, rakottasként, metéltre vágva vagy tortaszerűen egymásra csúsztatva - falatka, előétel, levesbetét, köret, egytálétel, desszert vagy fenséges torta formájában. ...

polc.hu - 99 palacsinta
Hirdetések
Oldal leírása
palacsinta.wyw.hu: Finom palacsinta receptek gyűjteménye. A palacsinta eredete a római korba nyúlik vissza, oldalunkon összegyűjtöttük a legjobb palacsintával foglalkozó weboldalakat.
Gyűjteményünkben 160 válogatott palacsinta témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 160 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 5974